Pre zvýšenú chorobnosť v kraji už zatvorili 81 škôl

11.02.2011 Prešov

Prešov 11. februára (TASR) - Pre chorobnosť na akútne respiračné ochorenia (ARO) prerušili na území Prešovského kraja doteraz vyučovanie v 81 školských zariadeniach.
Vyplýva to z aktuálnej hygienicko-epidemiologickej správy, ktorú dnes zverejnil na svojej webovej stránke Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Prešove.
V jedenástich okresoch prerušili vyučovanie doteraz v 27 materských školách (MŠ), 40 základných školách (ZŠ) a v prevádzke nie je ani 14 stredných škôl (SŠ). Najviac školských zariadení je uzavretých v súčasnosti v okrese Vranov nad Topľou, kde sa nevyučuje v deviatich MŠ, 12 ZŠ a dvoch SŠ.
Podľa regionálnej hygieničky Aleny Ľalovej nedošlo oproti minulému týždňu k výraznému nárastu chorobnosti na ARO. V tomto týždni hlásili lekári 14.313 akútnych respiračných ochorení, čo je oproti obdobiu spred siedmich dní vzostup iba o niekoľko desiatok prípadov. "Najvyššia chorobnosť bola zaznamenaná vo vekovej skupine šesť až 14-ročných detí, " vysvetlila Ľalová.
Zo všetkých ARO však došlo v tomto kalendárnom týždni oproti predchádzajúcemu k nárastu chrípke podobných ochorení o 487 prípadov.
Epidemiológovia zároveň zaznamenali v penzióne pre dôchodcov vo Vranove nad Topľou 9 prípadov na črevné ochorenie vírusového pôvodu.
 

Vyberte región